Frie radikalier: Innen hudpleie er det ofte snakk om frie radikalier og antioksidanter, og kanskje noen ikke vet hva dette går ut på. Kort fortalt så er frie radikalier en gruppe ufullstendige molekyler som dannes normalt i kroppen som et biprodukt i forbrenningsprosessen.

Fysiske belastninger, sykdom, og ulike miljøfaktorer som sigarettrøyking, soling og luftforurensing kan øke produksjonen av disse uønskede produktene. Blir det for mye av dem, kan det være skadelig for helsen. Skadene påskynder blant annet aldringsprosessen, og kan føre til sykdom og død.

Soling er en av de tingene som danner mest frie radikalier i kroppen. Husk derfor solvett nå i sommerhalvåret.

Antioksidanter: Antioksidanter er kroppens naturlige forsvar mot frie radikaler, og den oksidasjonen som de fremkaller. Antioksidantene uskadeliggjør radikalene og fjerner dem når de først har oppstått.

Antioksidanter finnes i mange forskjellige matvarer som bær, frukt og grønnsaker. Nyere forskning dokumenterer at det er samspillet mellom alle de tusenvis av vitaminer, mineraler og antioksidanter i frukt, grønnsaker og bær som er grunnen til at de beskytter. Derfor er det viktig at hele symfoniorkesteret er tilstede samtidig, med stor variasjon og et høyt daglig inntak av friske frukt og grønnsaker. Man bør få i seg minst 750 g om dagen.

Blåbær er en av kildene som er stappfull i antioksidanter.

Antioksidanter i matvarer varierer. Nyper, valnøtter, granatepler, krekling, blåbær, solbær, kirsebær og tyttebær inneholder spesielt mye antioksidanter.

Får du i deg for lite antioksidanter, kan antioksidanter som kosttilskudd, være et godt tillegg til et variert og sunt kosthold. Et tilskudd som jeg selv bruker og kan anbefale er Beyond wishes.

 

Beyond Wishes MultiMinerals Antioxidant + er et kosttilskudd som er utviklet med hensyn til kvinners helse, hud og skjønnhetspleie. Dette er et bredspektret kosttilskudd som virker spesielt helsefremmende, gir økt energi og velvære samt styrker huden, musklene, hjertet og skjelettet. Det inneholder et bredt utvalg av mineraler og antioksidanter fra planteriket, samt alle vitaminer kroppen trenger. Inneholder også nøye utvalgte urter, frukter og bør sammensatt ut fra antioksidantinnhold og deres effekt på huden.

 Anbefalt daglig dose er 2 tabletter sammen med måltid. En pakke inneholder 60 tabletter og koster kr: 449-. Produktet finner du i salg, kun i hudpleieklinikker eller spa. Her i Oslo vet jeg blant annet at de selger det på Beths beauty og Oslo hudpleieklinikk.

☆ Anne