De aller fleste av oss jenter bruker makeup, og JA det får oss definitivt til å se bedre ut og man føler seg mer vel. Men enkelte dager kan det være godt å slippe. Med enkle triks og rutiner kan du se fresh ut også uten makeup.

Her kommer mine enkle og beste råd:

1. Sørg for at du får nok søvn

8 timer søvn hver natt er optimalt for naturlig skjønnhet

Å få nok søvn er noe av det man ser best resultater av i huden. Har man dårlige søvnvaner forsvinner all energi, og det synes godt i huden. Først og fremst viser det seg i mørke ringer og poser rundt øynene. I tillegg kan huden miste sin glød og den ser grå og gusten ut. Prøv derfor å få 8 timers sammenhengende søvn hver natt.

2. Skaff deg gode hudpleierutiner

Skaff deg gode hudpleierutiner og du vil raskt se forbedringer i huden. Legg det som en rutine at du renser huden din morgen og kveld, og at du finner en produktserie som fungerer for din hud både når det gleder dagkrem, nattkrem, øyekrem og serum. Det er ikke mange gangene du trenger å rense huden før du ser en ny glød og jevnere farge. Her gjør du en god investering i gode produkter anbefalt av en fagperson. For optimalt resultat anbefaler jeg også bruk av peeling og maske etter hudtype 1-2 ganger pr uke. Når huden ser vakker ut, er du ikke like avhengig av makeup.

3. Bruk solfaktor

Bruk av solbeskyttelse går først og fremst på forebygging av huden, men fordi det er så viktig kan jeg aldri få sagt det nok. Solfaktor kan du like gjerne venne deg til å bruke hver eneste dag, sommer som vinter. Husk at UVA strålene som går på aldring i huden er like sterke hele året. Det er derfor viktig å beskytte seg. I veldig mange dagkremer finnes det nå solfaktor, om ikke er det ofte i makeupen man bruker. Sjekk ut produktene du bruker, inneholder de ikke SPF, anbefaler jeg deg å bruke en egen solfaktor over. Jo høyere faktor jo bedre er det i forhold til forebygging.

Bruk solbriller. I tillegg til at det er trendy, beskytter det også den tynne huden rundt øynene. Det er her man får fortest rynker!

Bruk også solbriller. Ikke bare er det trendy, det beskytter den tynne huden rundt øynene hvor man fortest får rynker.

4. Kaldt vann

Er du en av de som har mørke ringer og poser under øynene uansett? Da kan et enkelt tips være å skylle ansiktet i kaldt vann etter at du har renset huden på morningen. Dette vil få de små, fine blodkarene til å trekke seg raskt sammen og øyepartiet vil se freshere.

Kaldt vann i ansiktet etter rens vill gi deg en fresh look.

.

5. Farg vipper og bryn og hold orden på øyebrynene

Friserte bryn rammer naturlig inn ansiktet ditt.

Man ser langt freshere ut uten makeup om man har farget vipper og bryn. Derfor vil jeg anbefale deg fargebehandling med jevne mellomrom, Ca hver 4- 6 uke er optimalt. Forming av brynene er også viktig, pene bryn rammer inn ansiktet og gir et rent og lekkert utrykk. Napp dem derfor jevnlig. Er du usikker på om du napper riktig kan det være lurt å gå til en ekspert som kan hjelpe deg å forme dem. Da blir det også lettere for deg å vedlikeholde dem etterpå.

6. Fin på håret 

En hverdagsfrisyre som er fin og enkel å lage om man har langt hår.

Håret har mye å si. Er du fin på håret trenger du ofte lite eller ingen makeup for å se bra ut. Bruk derfor litt tid på å stelle håret de dagene du ikke orker å legge makeup.

7. Bruk gjerne selvbruningskrem

Mange føler seg bleke uten makeup, spesielt nå på vinteren. Her vil en god selvbruningskrem gjøre underverker. Id sin faux tan kan absolutt anbefales til bruk i ansiktet. Den gir en fin gyllen glød til blek og gusten vinterhud, og man vil føle seg freshere også uten makeup.

8. Vitamintilskudd

Vitamin A, B, C og E som finnes i en rekke frukt og grønnsaker er med på å bevare hudens elastisitet, og er med på å beskytte mot aldersrelaterte skader. Får du i deg for lite av disse vitaminene, kan det føre til problemer som tørr og skjellete hud. Spis derfor frukt og grønnsaker som holder huden og dets sunne utseende ved like.

☆ Anne