En ting jeg stadig får spørsmål om av diverse jenter er brasiliansk voksing. Og for dere som enda ikke skulle vite hva dette er:  Wikipedias definisjon er meget forklarende 🙂

«Brasiliansk voksing er en skjønnhetsbehandling som innebærer bortvoksing av kjønnshår hos både kvinner og menn med voks eller sukkermasse. I motsetning til intimbarbering fjernes hårene samt hårrota og er en av flere epilasjonsmetoder.»

Voksing av brasiliansk var ikke så veldig vanlig da jeg tok min utdannelse for 7 år siden. Den gang lærte vi det ikke engang på skolen. Dette har imidlertid blitt mer og mer vanlig, og er en trend som har tatt helt av de siste årene. I den forbindelse er det mange av de samme spørsmålene som kommer igjen og igjen. Tar det derfor her en gang for alle 🙂

1. Hvor lenge må jeg la hårene vokse ut før jeg vokser brasiliansk for 1.gang?

Dette kan variere litt fra person til person, men hårene bør være 1 cm første gang du gjør det. Etter du har gjort det noen ganger vil hårene bli tynnere og de sitter dermed lettere. Da vil hårene gå med selv om de bare er 0,5 cm. Den mest ideelle lengden er altså fra 0.5-1 cm. Blir hårene for lange har voksen lettere for å sette seg i hårene, og de blir vanskeligere å få av. De fleste må spare i 2 uker før de kommer til brasiliansk for første gang.

2. Hvor ofte må man ta brasiliansk for å holde det ved like?

De aller fleste kan ta det igjen etter 4 uker, men også her kan det variere. Noen kommer igjen etter bare 3 uker, og noen kan gå helt opp mot 6 uker imellom.

3. Gjør det ikke veeeldig vondt?

Ja, det gjør nok litt vondt, spesielt de første gangene, men etterhvert når du har gjort det noen ganger sitter hårene lettere og det blir mindre smertefullt.

3. Hvordan er det med voksing og stygge nupper som mange sliter med i forbindelse med barbering?

Dette pleier å bli mye bedre, og for de fleste som vokser seg regelmessig forsvinner dette helt. Men det finnes unntak og noen  har større problemer enn andre. Da har jeg et kjempebra produkt fra Decleor jeg kan anbefale:                  

Decleor Aroma Comfort Post Wax

Aroma Confort (Double Action Post Wax)

Denne virker kjempebra på røde nupper, samtidig som den jobber på inngrodde hår som er et vanlig problem i bikinilinjen. For å motvirke inngrodde hår, anbefaler jeg også alltid å peele huden 2-3 dager etter voksbehandlingen. Antibac er også et middel som skal fungere bra på nupper, vær imidlertid obs på at dette svir veldig, spesielt rett etter en voksbehandling når hårsekkene er åpne. 

4. Hvor lang tid tar en brazilian behandling?

Der hvor jeg jobber setter vi av 30 minutter til brazilian, men det er svært sjeldent jeg bruker så lang tid. Ser likevel at det  tar litt lengre tid de første gangene man gjør det, inntil hårene sitter lettere. Pleier stort sett å bruke 15 minutter på en brasiliansk voksing.

Prøvde INTENS å få noen til å legge seg frivillig til før og etterbilder her, men MERKELIG.. INGEN av mine venninner som ville få fikset på stasen… også heelt gratis i tillegg… Jaja.. dette var det beste og mest illustrerende bilde jeg fant på nett.. og det er bare resultatet også.. Wikipedia er stedet.

Det er uansett en behandling som kan anbefales, og den aller beste bonusen er at det vokser ut mindre hår etter hvert, samt at man unngår de stygge røde nuppene som mange får ved barbering. Voks i vei, jenter 😉

☆ Anne