Vinteren er høytid for sår og tørr hud, og selv om man kanskje ikke er plaget med tørr hud normalt sett, kan vintermånedene sette spor både i ansikt og på hender.

Store temperaturforskjeller ute og inne er tøft for huden. Dette kan resultere i tørre flassete partier, couperose (utvidede blodkar), røde flekker og ubehag. Men det går an å unngå de verste plagene dersom du er nøye med hudpleievanene dine. Det er ikke så mye som skal til. Følg disse enkle rådene, og din hud vil stråle, også om vinteren 🙂

1. Rens

Rens alltid huden din, både morgen og kveld. Grunnen til at det er så viktig å rense huden før du påfører krem er at produktet ikke vil trekke inn og virke som det skal dersom huden er full av talg og smuss. Legg derfor rensen inn som en fast rutine, hver morgen og kveld.

2. Peeling

Er du plaget med tørr hud på vinteren er det viktig at du skrubber huden jevnlig med en god peeling. Det er ikke særlig fresht med flass, og makeupen blir vanskeligere å legge. Dette kan du motvirke ved å skrubbe huden 2 ganger i uken. Da vil du få bort døde hudceller, og huden vil få et friskere utseende. Finn en peeling som passer hudtypen din. Enzympeelinger er helt uten korn, men fjerner likevel døde hudceller. Denne typen peelinger passer fint for den sensitive huden. Mens kornpeelinger er en grovere type skrubb som passer bedre for den normale til fete hudtypen.

Her har jeg to forskjellige peelinger jeg kan anbefale, alt etter hudtype og behov. MD sin face & bodyskrubb inneholder korn og er en grovere peeling enn Matis sin enzympeeling. MD sin face & bodyskrubb kan brukes på alle hudtyper, men om man er spesielt irritert/sensitiv vil jeg helt klart anbefale delicate peeling fra Matis.

-MD face and body scrub: En mild peeling som effektivt fjerner døde hudceller, og som samtidig rengjør, mykgjør og tilfører fuktighet. Denne inneholder både plastkuler og glykolsyre som gir en dobbel peelingeffekt. Huden blir myk med en frisk glød. Passer alle hudtyper. Denne peelingen skal masseres inn med hendene  noen minutter før du vasker den av. Er huden sensitiv vil jeg anbefale at du bare lar den ligge på å virke som en peelingmakse for å hindre ytterlige irritasjon. En fantastisk god peeling.

 

Matis Delicate peeling: Fjerner døde hudceller med milde planteenzymer. Så mild at den kan brukes rundt øynene og på leppene. Inneholder ikke korn eller andre ingredienser som kan irritere huden. Gjør huden ren, myk,frisk og klar. Kjempefin til sensitiv og irritert hud. Skal virke i 5 minutter før den vaskes av igjen.

3. Finn produkter som passer din hud Det er mange som går på en stor bommert her ved å bruke feil produkter i forhold til hudtypen. Dette er både bortkastet tid, lite resultater og i verste fall verre resultat. Mange kan f.eks ha en oppfatning av at de har en tørr hud, mens de egentlig bare er fuktighetsfattige i overflaten med fet hud under. Da blir det helt feil å bruke produkter for den tørre hudtypen. Denne vil inneholde ingredienser som stimulerer talgproduksjonen, noe man ikke trenger når huden i utgangspunktet er fet under. Få gjerne gjennomført en hudanalyse hos din hudpleier for å være sikker på at du kjenner din egen hud godt.

Det er flere forskjellige hudpleiemerker å velge mellom på markedet, og de ulike seriene er forskjellige både når det gjelder ingredienssammensetning, duft og konsistens. Det er viktig å prøve seg frem til man finner de produktene som virkelig gir resultater.

Husk også at huden ofte er forskjellig på sommer og vinter og at den endrer seg etter hvert som man bli eldre. Ta en ny hudanalyse dersom det er lenge siden sist, og benytt deg samtidig av hudpleierens ekspertise ved valg av hjemmeprodukter dersom du ikke har funnet produkter som hjelper for din hud.

De gode pleierutinene bør opprettholdes, men når den tørre vinterluften herjer som verst, er det smart å bytte ut din vanlige dagkrem med en litt fetere krem. Jeg vil også anbefale bruk av serum under dagkremen, dette fungerer som en fuktbooster som forsterker effekten av dagkremen samtidig som den binder fuktigheten i huden.

4.  Maske

For å gi huden det lille ekstra. Spesielt på vinteren når huden er fuktighetsfattig og ekstra tørr trenger huden det lille ekstra. Det er da lurt å bruke en god maske med jevne mellomrom. En maske kan du ha på mens du gjør andre ting, og er derfor lite tidkrevende. Kjøper du en maske fra et kvalitetsmerke varer den lenge, og du vil få god pleie for pengene. Et godt tips når man er ekstra tørr og fuktighetsfattig er å sove med masken over natten, gjerne i en hel uke. Dette pleier å hjelpe godt på fuktigheten i huden. Påfør da masken i et tynnere lag slik at det ikke blir ubehagelig å sove med den.

Har 3 forskjellige fuktighetsmasker som jeg har brukt mye selv, og også mye i behandling med kunder. Dette er kjempegode fuktighetsmasker som er supre å bruke på en fuktighetsfattig og tørr hud.

Maskene passer for alle hudtyper og er også fine å bruke som kur over natten. Til vanlig kan de ligge på huden 10-15 minutter.

-Darphin Hydrating Kiwi Mask: Ren fuktighetsmaske som lukter kjempefriskt og godt. Huden kjennes fuktig og myk etter bruk. Fin å sove med.

-Decleor hydra floral mask: Fuktighetsmaske som også virker nærende og helende med plantesmør og shea.

-MD Moisture defense antoxidant masque: Intensiv fuktighetsgivende og dyptvirkende ansiktsmaske som gir ny glød til trett og livløs hud.

-Maschera al miele e camomilla: En oppfriskende og fantastisk god fuktighetsmaske som passer bra til alle hudtyper. Den er mild og virker svært beroligende.

5. Bruk beskyttelse

Det er ekstremt viktig å beskytte huden i kulden. Det er nok dessverre mange som ikke tenker over at de må passe ekstra på huden i det kalde været. Kuldekremer kan ofte også forbindes med fete seige kremer som gjør huden blank og klissete. Sånn trenger det imidlertid ikke være. Det finnes nå en rekke gode kuldekremer som minner om vanlige fuktighetskremer, men som likevel beskytter mot kulde og store temperaturendringer.

Jeg har prøvd ut flere forskjellige kuldekremer, men er helt klart mest fornøyd med Matis’ kuldekrem Climatis. Har også god erfaring med Decleors kuldekrem: Nutri Divine Nutriboost Ultra Cocooning.

-Climatis:  Multiaktiv klimakrem basert på planteingredienser som gir en unik beskyttelse og pleie under ekstreme klimaforhold. Dette er en ideell kuldekrem for alle hudtyper, også barn.

-Nutri Divine Nutriboost Ultra Cocooning: En kjempegod dagkrem for veldig tørr hud og ekstreme klimaforhold. Ultra nærende samt beskytter mot kulde og temperaturforandringer.

☆ Anne