Så en film i helgen som het «The Whistleblower». Filmen omhandler human sex trafficking i Bosnia, og er basert på en sann historie. Den kan anbefales på det sterkeste, utrolig gripende og bra. På en søndag når en er litt overemosjonell, kan den kanskje være for sterk kost.

Human trafficking er en lukurativ industri, og er regnet for å være den kjappest voksende kriminelle industrien i verden med millioner av kvinner som vår tids moderne slaver. Bare drug trafficking kan skilte med mer penger i omløp. Vanlig scenario: Unge kvinner fra fattige kår blir forespeilet et bedre liv som hushjelper, barpersonale, dansere o.l i rikere land. De blir ført over grenser med lovnader om en lysere fremtid, men blir i stedet ofre for et rent helvete; sexslaver på bordeller, i privathusholdninger eller på gaten. I andre tilfeller blir unge, sårbare kvinner (eller barn) regelrett kidnappet og bortført for samme skjebne.

Skjønnhet med vakker sjel: Ved å kjøpe The Body Shop produkter støtter du samtidig opp om skjønnhetsgigantens fanesaker.

Kampanje i regi av Amnesty og The Body Shop mot sex trafficking.

Helt hjerteskjærende.

Majoriteten er barn og unge kvinner fra tidl. Sovjetunionen, Sørøst-Asia og Mellom-Amerika. De ender opp i blant annet USA, Dubai, Nord-Europa.

Nesten halvparten blir solgt av et familiemedlem eller en bekjent.

Så sant.

End humantrafficking

☆ Annikke