Ingefær er en rot med nærmest magiske egenskaper for helsen.

Ingefær er en fast følgesvenn til sushi..


Bort med forkjølelse

Ingefær er en gammel medisinplante, som kan hjelpe kroppen med å rense ut gruff, samt dempe førkjølelsesplager når du først har blitt smittet. Varm ingefærte lages med kokt vann, rå ingefær og honning og sitron etter smak. Du kan også søte den lett med å tilsette en dæsj god juice, som mango- eller guavajuice.

Lindrende og velsmakende.

Stiv og støl

Etter en heftig treningsøkt kan en gå som en krøkke dagen etter. Stølhet er ikke farlig, det viser bare at kroppen bygger muskler. Er du inne i en god treningsperiode, kan du med fordel spise ingefær. Forskere ved Universitetet i Georgia har funnet ut at å spise ingefær daglig kan gjøre at du unngår den typiske stive gangen og muskelverken som gjerne melder seg dagen etter trening.

Thom Kha Gai suppe er proppet med ingefær.

Mot røyksug

Når du får lyst på en røyk, ta deg en kopp te, for eksempel av ingefær. Det demper suget.

Litt mye i glasset i går?

Får du ikke ned en eneste matbit? Å få i seg noen slurker med urtete er langt bedre enn ingenting. Ingefær og lakrisplante er for eksempel med på å fikse væskebalansen i kroppen. Tilsett gjerne litt sukker, så får magen noe å jobbe med.

Hva med en ingefærøl som hangovercure?

Demper kvalme og mageproblemer

Graviditetskvalme kan være plagsomt. Men også her kan ingefæren være til hjelp.
Lag te av fersk ingefær, eller kjøp kapsler i helsekostbutikk eller på apoteket. Du kan drikke teen kald, hvis det føles bedre. Det er også bra å suge på en liten bit fersk ingefær.

Ingefærgodis. Fås kjøpt hos Sultan i Oslo og de fleste andre Asia-Import-butikker. Utrolig gode tyggekarameller.

Gir jevn og lekker hud

Ingefær kan også dempe irritasjoner og betennelser i kroppen, og kan dermed også virke helende på hudproblemer som kviser, akne og psoriasis. Til og med hovne øyenlokk dempes.

Bedre sex

Ingefærrot setter fart på blodsirkulasjonen, og gir dermed en kickstart til en heftig natt mellom laknene.

Setter i gang prosessene…//Annikke