Det er utrolig mange som er flinke med de daglige hudpleierutinene. I ansiktsbehandlinger spør jeg alltid mine kunder hva de bruker av produkter. Mange er påpasselige og kan svare at de både bruker dagkrem, nattkrem, serum og øyekrem. Men når jeg kommer til bruk av peeling er det veldig mange som svarer nei, dette bruker de ikke. Og HVORFOR er det så mange som unnlater å bruke et produkt som kan gi SÅ bra resultat for huden din?

Først og fremst er det mange som tenker at det holder når de er så flinke med alle de andre produktene. I tillegg finnes det de som ikke vet hvilken effekt en god peeling kan ha for huden din. Ellers er man rett og slett bare så sløv at man ikke gidder.

Det som er bra ved å bruke peeling er at man får fjernet de døde hudcellene som ligger på overflaten av huden. Huden din består nemlig av mange lag med hudceller. I nederste lag er hudcellene levende, men etter hvert som de kommer opp mot den synlige hudoverflaten dør de. Ved bruk av peeling fjerner du disse døde hudcellene på hudoverflaten, og huden sender ut et signal om produksjon av nye friske celler. På denne måten får man friske celler som gir huden en frisk og vakker glød. Samtidig vil tilstopninger av porer fjernes. Tilstopninger av porer kan lett gi urenheter eller sorte prikker.

Det er forskjellig hvor ofte man bør bruke peeling. Selv om det er bra å bruke peeling er ikke dette noe du bør bruke hver dag. Fra 1 til max 3 ganger i uken er anbefalingen. Dette avhenger av hudtype og hvor ømfintlig huden din er. Ikke overdriv bruken om du er sensitiv, dette kan irritere huden ytterlige. Velg med fordel en peeling uten korn. Denne skal kun ligge på huden å virke uten noe form for friksjoner før du vasker den av igjen etter ca 10 minutter.

Har du derimot fet hud med urenheter og tilstopninger tåler huden oftere peeling. Her anbefaler jeg at du peeler huden opp mot 3 ganger i uken. En fet hud har i motsetning til en tørr hud et tyekkere lag med døde hudceller og har derfor større behov for å få fjernet de døde hudcellene. Dette vil også som nevnt over motvirke tilstopninger og urenheter.

Cellefornyelsen er også avhengig av alderen din. Etter hvert som du blir eldre vil cellefornyelsen gå saktere. Når man er i 20 årene tar cellefornyelsen i huden ca 28 dager, mens den kan ta opp mot 50 dager når man er 50 år. Dette gjør også sitt til at huden ser mer grå og gusen ut etter hvert som man bli eldre. Her vil bruk av peeling gjøre underverker.

Kommer under med mine beste anbefalinger på peelingprodukter:

MD Face and body scrub: Dette er den beste og mest effektive peelingen jeg noensinne har prøvd. Den er skånsom og kan brukes både på ansikt og kropp. I tillegg til peelingkorn inneholder den 15% glykolsyre. Glykolsyren virker i seg selv cellefornyende, i tillegg til at det virker forebyggende på rynker og aldring, samt tilstopninger. Huden etterlates silkemyk og med en frisk glød. Perfekt før selvbruningskrem/ spray tan og for hard hud på albuer og føtter. Legg et tynt lag på tørr hud. Masser opp med hendene noen minutter. Er du sensitiv, kan peelingen bare ligge å virke noen minutter før du vasker den av. Avslutt med passende serum og dagkrem, eller bodylotion.

Pris: 429,-.                                                                                                                   

Decleor Aroma cleanse:  Aroma Cleanse Exfoliating er en peeling cream uten korn. Milde plantestoffer løser opp døde hudceller og er derfor ideel for sensitiv hud. Legg et svært tynt lag på tørr hud, la tørke i 1-2 min, og gni deretter forsiktig av. Skyll så av, og avslutt med passende serum og dagkrem.

Pris: 249,- i blivakkers nettbutikk.

DecleorGelDouche Exfoliant: Denne dusjsåpen er min stoore favoritt. En forfriskende dusjgele med en smart 2 i 1 løsning. Den rengjør huden samtidig som den eksfolierer. Denne dusjpeelingen er så mild at du kan bruke den hver dag. Arbeid opp i skum med vann og masser inn hele kroppen. Skyll grundig. Huden etterlates ren, uthvilt og silkeaktig å ta på.  Avslutt med bodylotion. Aroma confort systeme corps (bodylotion fra Decleor) Er heelt fantastisk og anbefales til bruk etterpå. BESTE bodylotion med nyydelig lukt!

Produktet koster: 345- i butikken. Jeg har også funnet det på beauty planet nettbutikk til kr: 179,-.

☆ Anne