Ingredienser til 4 burgere:
600 gram kyllingkjøttdeig
1 egg
Krydder: Salt, pepper.
Slik gjør du: Rør inn egg, salt og pepper i kyllingkjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli for seig. Ha litt vann i den ene hånden eller på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere. Stek burgerne på sterk varme, ca 2-3 min på hver side. Kan gjerne hive på et par osteskiver mot slutten av steketiden.
Grove hamburgerbrød:
50 gram gjær
50 gram smeltet margarin
3,5 dl melk
1 ts salt
300 g hvetemel
200 g grovt mel
Sesamfrø
Lages som vanlig gjærdeig. Forheves ca 45 minutt. Trill hamburgerbrødene og knepp dem flate. Etterhev. Før du setter dem i ovnen press en eplekutter på hvert rundstykke for å få pent mønster. Pensles med melk og ha sesamfrø på.
Stekes på 200 grader på ca 10-12 min. Denne oppskriften er nok til 8-10 hamburgerbrød. Vil du lage flere er det bare å doble oppskriften.
Hvitløksdressing
1 beger lettrømme
2 ss majones
2-3 fedd hvitløk
0,5 ts pepper
Litt maldon salt
Ha rømmen over i en liten bolle og rør rundt. Tilsett 2 ss majones. Finhakk 2-3 fedd hvitløk som røres inn i dressingen. Smak til med pepper og salt.
Båtpoteter
4 mellomstore poteter
Olivenolje
Maldonsalt
Pepper
Provencekrydder
Slik gjør du: Vask potetene nøye og del de båter. Ca 8 pr potet.
Legges i skypanne og pensles med olje og drysses med krydder. Stekes en snau halvtime ved 200°C. Skal være gyllenbrune.
Når hamburgerbrødene er ferdig fyller du det som på bildet med dressing i bunn, ruccolasalat, agurk, rødløk, parika, mais, hamburger og en ananasring på toppen. Servers sammen med båtpoteter
Velbekomme!
☆ Anne
NAM, det så fantastisk godt ut:)