Ingredienser til 4 burgere:

600 gram kyllingkjøttdeig

1 egg

Krydder: Salt, pepper.

Slik gjør du: Rør inn egg, salt og pepper i kyllingkjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli for seig. Ha litt vann i den ene hånden eller på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere. Stek burgerne på sterk varme, ca 2-3 min på hver side. Kan gjerne hive på et par osteskiver mot slutten av steketiden.

Grove hamburgerbrød:

50 gram gjær

50 gram smeltet margarin

3,5 dl melk

1 ts salt

300 g hvetemel

200 g grovt mel

Sesamfrø

Lages som vanlig gjærdeig. Forheves ca 45 minutt. Trill hamburgerbrødene og knepp dem flate. Etterhev. Før du setter dem i ovnen press en eplekutter på hvert rundstykke for å få pent mønster. Pensles med melk og ha sesamfrø på.
Stekes på 200 grader på ca 10-12 min.  Denne oppskriften er nok til 8-10 hamburgerbrød. Vil du lage flere er det bare å doble oppskriften.

Hvitløksdressing

1 beger lettrømme

2 ss majones

2-3 fedd hvitløk

0,5 ts pepper

Litt maldon salt

Ha rømmen over i en liten bolle og rør rundt. Tilsett 2 ss majones. Finhakk 2-3 fedd hvitløk som røres inn i dressingen. Smak til med  pepper og salt.

Båtpoteter

4 mellomstore poteter

Olivenolje

Maldonsalt

Pepper

Provencekrydder

Slik gjør du: Vask potetene nøye og del de båter. Ca 8 pr potet.
Legges i skypanne og pensles med olje og drysses med krydder. Stekes en snau halvtime ved 200°C. Skal være gyllenbrune.

Når hamburgerbrødene er ferdig fyller du det som på bildet med dressing i bunn, ruccolasalat, agurk, rødløk, parika, mais, hamburger og en ananasring på toppen. Servers sammen med båtpoteter

Velbekomme!

☆ Anne