Når en ser rundt seg er det MANGE som ikke vet hvordan de skal legge foundation riktig. Den største tabben de fleste gjør er at de kjører på med altfor mørk foundation i forhold til hudfarge. Dette vill heller få deg til å se sliten og mye eldre ut enn du er. Det er nemlig fargeforskjeller, og ikke linjer som får deg til å se gammel ut.

En annen vanlig tabbe er bruk av for mye mattende pudder. Dette kan lett gi en forferdelig «maskeeffekt», og hudens glød forsvinner. Er du blank i T-sonen, klapp litt mattende pudder lett på, men ikke bruk en masse over hele ansiktet. Huden skal puste og vises, ikke tildekkes.

Så hvordan skal man legge den perfekte foundation?

1. Rens huden og påføring av fuktighet: For at foundation skal se bra ut på huden er det viktig med et godt grunnarbeid. Jeg tenker da først og fremst rens av huden og tilføring av fuktighet. Skal man i selskapligheter, kan jeg også anbefale å legge en maske som gir glød for at huden skal stråle litt ekstra denne dagen. Legger man foundation på hud som ikke er renset, eller i verste fall på toppen av en gammel makeup, vil resultatet bli deretter. Man ser gusten, grå og stygg ut.

2. Finn riktig farge i forhold til huden din: Det viktigste når man skal finne seg en foundation er at man får riktig farge. Den skal være så lik din egen hudfarge som mulig, og den bør heller være enn tanke for lys enn for mørk. Ved å påføre ulike foundation på kjevebeinet vill du enkelt kunne se hvilken som matcher hudfargen din best.  En foundation som ser usynlig ut og som sklir inn i huden er det riktige valget. Da unngår du også de «kledelige» skillene på halsen. Når du har funnet din riktige grunnfoundation, er det langt finere å legge litt rogue og solpudder til slutt for å gi litt ekstra farge og liv til ansiktet.

2. Velg riktig foundation til din hudtype: Foundation er et produkt som skal gjøre huden fin og jevn. Foundation finnes i fler former: Flytende, som krem og mineralpulver. De virker imidlertid likt, her må du finne ut hva som passer best for deg og din hudtype.

Har du en fet hud anbefaler jeg deg å bruke en oljefri foundation. Dette gjør at huden din ikke blir like lett blank. Mineralfoundation er også absolutt å anbefale da produktet inneholder sinkoksid som virker helende og talgregulerende.

Har du derimot tørr hud, bruk en foundation som gir fuktighet. Bruker du mineralfoundation i pulverform, bruk en nærende fuktighetskrem under. Er du så tørr at du flasser, kan det være lurt å peele huden lett før du legger foundation, for å få huden så fin og jevn som mulig.

3. Riktig mengde: Altfor mange bruker altfor mye foundation, skulle tro enkelte har druknet i  krukken når de ankommer festen. Dette er er LITE kledelig i mine øyne. Har du en fin hud i utganspunktet, ikke dekk den altfor mye til. La huden vises gjennom sminken. Tenk at du skal jevne ut huden din, men at det skal se naturlig ut.

Et bra tips her er at du ser over sminken i dagslys før du viser deg blant folk. Lyset på badet er ofte mykere enn vanlig dagslys og det kan dermed lett lure deg.

4. Riktig påføring: Alle har små dunhår i ansiktet, og noen har mere enn andre. For å unngå «piggsveis» i ansiktet er det viktig å påføre foundation i nedadgående strøk slik at ikke diise småhårene blir dyttet i motsatt vei av vekstretningen og blir stående rett opp. Dette er ikke en effekt vi ønsker.

5. Avslutt med pudder: Litt pudder, enten med farge eller transparent forsegler foundation, og gjør også at solpudder og rough blir  lettere å legge.

☆ Anne