Spiste mye empanadas da jeg bodde i Buenos Aires. Herlig snack til både frokost og lunsj. Og perfekt park-føde (og strand-mat) nå som Oslo er under en etterlengtet hetebølge.

Smakfullt.

Ingredienser 

  • Deig:
  • 150 g usaltet smør
  • 5 dl hvetemel
  • 1 dl kaldt vann
  • ½ ts salt 
  • Fyll:
  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk løk
  • 50 g sorte oliven
  • 1/2 boks opphakkede jalapenos
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus

Slik gjør du

1. Bland mel, smør og salt. Smuldre til du får en kornete deig. Rør inn det kalde vannet og kna deigen til den er smidig. Deigen kan evt. lages i en foodprocessor. Dekk deigen med plastfolie og sett den kjølig. La den ligge i minimum en time eller gjerne natten over.

2. Brun kjøttdeigen i to omganger på sterk varme i litt olje. Finhakk løk, oliven og stilkselleri og ha det i pannen med kjøttdeigen. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 20 minutter. Avkjøl litt.

3. Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Legg over en liten rund frokosttallerken, skjær rundt kanten med kniv. Fordel 2 store ss av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en smurt plate og pensle med egg. Gjenta til du har laget ca. 10 stk.

4. Lag et snitt på toppen av hver empanadas slik at dampen kommer ut. Stek på 200 grader i ca. 15 miutter til de har fått en fin og gyllen farge.

Steketemp: 200 grader

Steketid: 15  minutter

God med ymse dressinger, spes hvitløk og chimichurri//☆ Annikke

Advertisements