I 17.mai-drakt: Toppet med blåbær, jordbær, bringebær og hvit sjokolade.

Marengsbunn:

  • 4 stk eggehvite
  • ¼ ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts hvitvinseddik

Fyll:

  • 1 pk vaniljekrem (ferdig)
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • ca. 350 g friske bær

1. Ha romtempererte eggehviter i en tørr bolle av glass/rustfritt stål. Pisk dem sakte med litt salt til de danner et soft skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, en liten dæsj av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
2. Vend inn siktet maizena og eddik med skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn opp en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy. I stekeovn 160 °C, ca 1 time.
3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
4. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med friske bær eller frukt.

// ☆ Annikke

 

Advertisements