Fredag og tid for mat IGJEN:) Denne gang er det min islandske venninne Binna som skal ta æren for denne nydelige pastaretten. Det er faktisk en rett hun har funnet på selv. Fikk den servert både sist helg da jeg var på Kristiansandsbesøk og en gang tidligere. Smaker nydelig.

Mobilkamera gir ikke verdens beste bildekvalitet, men bedre enn ingen ting!

Ingrediensene:  (3-4 porsjoner)

1 pakke bacon, kuttet opp i biter.

2-3 kyllingfilleter kuttet i terninger.

0,5 løk kuttet i små biter

3 hvitløksfedd, Bruk hvitløkspresse eller kutt smått.

Ca 8-9 friske champinjong kuttet opp

1 kremfløte, evt matfløte eller 50/50 for en litt sunnere variant.

1/2 kremost med pepper. Eller annen type ost, f.eks baconost på tube.

Krydder (salt, pepper, piffi, kyllingkrydder, basilikum)

Pasta: Best med tagliatelle.

Fremgangsmåte: Kylling, bacon, løk, hvitløk og sopp stekes i pannen mens du koker pastaen. Hell så fløten over og ta osten oppi og la småkoke i ca 10 min. (Kortere tid dersom du bruker matfløte da den blir fortere tykk). Smak til med ulike krydder som salt, pepper, piffikrydder. Evt. kyllingkrydder og basilikum er også godt oppi.

Hell vannet av pastaen før du rører den inn i sausen.

Som tilbehør anbefaler Binna hvitløksbrød og rødvin!

God helg;)

☆ Anne