En kan bli litt for ivrig med mascaraen og solpudderet til tider, når en skal pynte seg ekstra. Jeg på min side er ikke den største brukeren av naturbarnlooken, og dét kombinert med en god porsjon utålmodighet på sminkefronten, har avogtil ført til «litt» slingring i valsen.

Og da følgelig klovnemunn (synes rød leppestift er kjempesexy, mens jeg kan se litt ut som en oppblåsbar dukke/evt»thejoker») eller rougeoverdose. Jeg bruker sjeldent mer enn 5-10 minutter foran sminkespeilet i det daglige og resultatet kan vel avogtil bli deretter. Haha.

Fant ikke bilde av meg selv med røde lepper. Så her er det visualisert via Jessica Simpson 😉

En sminker seg for å fremheve trekkene sine, men noen ganger er det lett å overdrive, nettopp fordi en ser seg blind på seg selv. Tanorexics, MascaraTaras og Peroxideblondes unite.

Selvinnsikt er en dyd.

Her er de vanligste sminketabbene som undergraver skjønnheten og legger til ekstra år i ansiktet, smakfullt presentert av Hollywood:

SOLPUDDER: For mye solpudder fremhever porer og gjør at huden ser ru og solskadet ut. Legger seg i linjer og gjør dermed at huden ser eldre ut enn den egentlig er.

- Aguilera har også vært litt for raus med solpudderet og ser dermed langt eldre ut enn sine 30 år.

Brooke Hogans kombinasjon av brun hud, røde lepper og markant øyensminke får henne til å se mer ut som en desperate housewife enn en Miamijente i tidlig 20-årene.

MØRKE LEPPER: Rachel Weisz har misset litt med fargetone og skilleutglatting, de mørke leppene gjør også at hun ser eldre ut.

PANDAØYNE: For sterk øyensminke, og da særlig under øynene, for det trekker ned hele ansiktet og gir et "dratt uttrykk". De røde leppene løfter heller ikke det totale inntrykket.

Sterke streker under øynene og klumpete mascara sagger ansiktet betraktelig.

TYNNE ØYENBRYN: For tynne bryn gjør at øynene ikke blir innrammet ordentlig, og understreker heller ikke de myke, ungdommelige trekkene. Men en får en strengere, eldre look. Fox var her rundt 20.

FOR MYE BLUSH: Forstyrrer ansiktets symmetri og fremhever naturlig nok ikke hudens glød, gir mer inntrykk av at det er pøst på med klovnesminke.

☆ Annikke