Japansk Lolita-harajuku stil er et velkjent fenomen, da spesielt i Tokyos gater, hvor unge kvinner kler seg ut som dukker fra svunne tider.

Gotisk-Lolita i Tokyos gater.

Nå har dukke-trenden nådd vestligere breddegrader, og jenter som personifiserer Barbie har i den senere tid blitt en nettslager.

Venus Palermo/Angelic har egen youtubekanal hvor hun viser forvandlingen sin fra vanlig 15-åring til levende dukke.

De amerikanske søstrene Dakota og Kiki Ostrenga. Best kjent under navnene: Dakota Rose og Kiki Kannibal. Eldstesøster Kiki(nå 19) ble et myspacefenomen etter at hun byttet ut sin grelle high-school virkelighet med mobbing og utstøttelse i Coral Springs, Florida, med en glossert virkelighet i cyberspace. Selv om hun fikk titusenvis av "venner" online, fikk hun også endel fiender, samt en tilhengerskære med eldre menn med tvilsomme hensikter.

Yngstesøster,Dakota Rose (16), japanske nettnavn er Kota Koti. Hun er blitt en youtubeyndling grunnet sitt dukkeaktige utseende og blir bare kalt «Real-life Barbie».

Kiki Kannibal/Hello Kitty.

Forkastelig fokus: Skjønnhetskonkurranser for småjenter hvor de blir dollet opp som vulgære små barbeidukker har lenge vært big business i USA, med hønemødre fra hel&%# i spissen.

☆ Annikke