For meg er det Buenos Aires. Jeg ble umiddelbart betatt av den hedonistiske, melankolske og lidenskapelige metropolen på andre siden av jorden.

Puerto Madero: Pakkhus og skyskrapere i skjønn forening ved vannkanten. Foto-far som har knipset dette Gotham-City-aktige bildet. Kunst.

Millionbyen fra fugleperspektiv.

Street Art: Douglas møter the mob.

En ser skjønnhet overalt. På avskallede gamle, majestetiske bygninger som minner om en svunnen storhetstid, i de moderne skyskraperne som strekker seg optimistisk mot himmelen i Puerto Madero, den gamle krokryggede karen som danser tango i gatene og minnes sin ungdomsvår, det pulserende livet ved fortausrestaurantene en helt vanlig tirsdag kveld klokken 12, de intense klubbnettene som ikke tar slutt før solen står opp, gatekunst på veggene i bohem-bydelen, San Telmo. Buenos Aires føles som 5 forskjellige byer i én, og gatene føles som de bærer på uendelig med hemmeligheter.

Crobar: Natten begynner ikke før klokken 3 på Buenos Aires´ mange klubber.

En annen utelivsfavoritt: Jet Lounge. Sittedansing ser alltid litt lame ut. Mye amor i luften mellom oss i sofaen.

Asia de Cuba: Klein date med 3 lokale sjarlataner/Kul restaurant og klubb. Gael Garcia look-aliken var 5 cm lavere enn originalen, så rundt regnet 1.60..Sjeldent jeg føler meg som en gaselle.

Skjønnhet er ikke perfekt, skjønnhet har historie, bagasje, dybde, ekthet og sårbarhet. Den sterkeste er den som tør å vise svakhet, den som reiser seg etter å ha falt ned i en grunn som føles bunnløs. Buenos Aires har reist seg stolt igjen etter miltærjuntaens regime hvor 30 000 politisk opposisjonelle forsvant sporløst mellom 1976-83 samt den økonomiske kollapsen i 2001 hvor forretningsmenn måtte oppsøke suppekjøkken og deler av middelklassen ble overlatt til gatene. Stolthet er i folkesjelen. Den nydelige blandingen mellom livsglede og melankoli likeså.

Che, Maradona og Evita er dypt forankret i den argentinske folkesjel. Så vel som Messi.

Argentina lider av fotballfeber, her var det oppgjør mellom en mexikansk klubb og Buenos Aires´ superklubb; Boca Juniors.

Befolkningen er også over gjennomsnitt opptatt av å vedlikeholde sitt ytre, som ofte er en pen blanding av det europeiske og søramerikanske, med blå/grønne øyne, mørke trekk og løvemanke. Don Juan hadde nok en enda mer sjarmerende og kvinnebedårende argentinsk fetter. Silikonpupper og botox florerer, og Buenos Aires er den byen i verden med flest plastiske kirurger. Amerikanerne valfarter sørover for litt nip´n tuck latinostyle. Skjønnheten regjerer også i maktens høysete, og president Cristina Kirchner har gjort sitt for å opprettholde fasaden.

Skjønnhet regjerer: 59 år gamle (evigunge) Kirchner er Argentinas president.

More is more: Leppe- og pupper i fokus på Argentina Fashion Week.

Emilia Attias: Populær argentinsk modell.

Sebastian Rulli: Argentinsk øyegodis, modell og skuespiller.

☆ Annikke