Etter forespørsler fra mine bekjente av det motsatte kjønn, kommer det ENDELIG en artikkel til dere mannfolk også 😉 Dagens innlegg skal da selvfølgelig omhandle god hudpleie til mannen. Les og følg mine tips, og jeg kan love deg at du vil se resultater.

Flere og flere menn har skjønt fordelene av å pleie huden sin riktig. Men det er kanskje ikke så enkelt å skjønne hvilke produkter man trenger, og hvordan man bruker dem. Her er alt du trenger å vite om grunnleggende hudpleie for menn.

Her kommer en enkel hudpleieguide med de mest grunnleggende hudpleieproduktene ethvert mannfolk bør ha på badet.

Rens

Rensen er helt grunnleggende innenfor all hudpleie, også til mannen. Dette fordi det hoper seg opp smuss, forurensing og talg i huden i løpet av dagen. Det tetter igjen porene, og kremen vil derfor ikke virke slik som den skal. Mange tror kanskje det går greit med en vanlig såpe, dette er imidlertid alt for sterkt for huden i ansiktet. Ph verdien i såpen er for høy for den sarte ansiktshuden, og kan dermed virke meget uttørrende. Det gjelder derfor å ha en egen rens tilpasset  ansiktshuden.

Pass på at du kjøper en rens som er tilpasset din hudtype. Rensegeleer er som regel til kombinert og fet hud, mens rensemelk og rensekrem ofte er beregnet på den normale og tørre hudtypen.

Rens huden både morgen og kveld for best mulig resultat. Dette er ikke en prosedyre som skal ta laang tid. Masser opp renseproduktet med litt vann og vask av. Et godt tips her er å ha et renseprodukt stående i dusjen. Da husker du å bruke det 🙂

Forslag på noen gode renseprodukter er:

Dermalogica spesial cleansing gel:  En såpefri skummende rengjøringsgel som fjerner smuss og talg uten å irritere. Rengjør huden uten at den tørker den ut. Kan brukes på alle hudtyper. Opparbeides på fuktig hud før den skylles av grundig med vann. Klapp huden tørr etterpå.

Dermalogicas Daily clean scrub: Dette to-i-ett produktet renser og eksfolierer for så å etterlate huden klar for barbering. Inneholder beroligende ingredienser som bekjemper irritasjon og flassing som er forbundet med barbering. Passer alle hudtyper, men er perfekt for deg med en fetere hudtype som trenger eksfoliering. Masseres forsiktig inn i huden som en vanlig rens. Skyll så godt med vann før du påfører krem.

Ansiktskrem

Finn en god ansiktskrem som er tilpasset din hudtype. Får du feil krem i forhold til hudtype kan du få helt gal effekt. Kjøper du for eksempel en dagkrem for tørr hud mens den i utgangspunktet er fet, kan huden reagere med å produsere mer talg.

Kremen gir ikke bare fuktighet til huden, den beskytter den også mot ytre påvirkninger som sol, kulde og forurensing. Barbering har også sin virkning på huden, huden kan bli både tørr og sår. Tilførsel av fuktighet er da viktig.

Er huden din spesielt tørr eller fuktighetsfattig, eller du vil forebygge best mulig mot rynkedannelse anbefaler jeg deg også å bruke et serum under dagkremen for optimalt resultat.

Bruk fuktighetskrem etter du har renset huden din både morgen og kveld. Mannfolk har dessverre en lei tendens til å bruke altfor mye produkt, Produktkrukkene blir dermed fort tomme og det kan bli meget kostbart i lengden dersom man har investert i gode hudpleieprodukter. Du trenger ikke bruke såå mye for å få den gode effekten, å bruke på størrelse med en ert holder for hele ansiktet. En ansiktskrem på 50 ml bør derfor holde i 2-3 måneder om du bruker den riktig!

Forslag på gode ansiktskremer er:

Skin Energiser fluid Decleor: Er en multiaktiv antiage krem, samt at den fungerer som after shave. Denne kremen gir fukt, forebygger hudaldring og renser huden.

Dermalogicas skin smoothing cream: Glatt ut små rynker og gjør huden myk og glatt med denne næringsrike, halvlette kremen. Perfekt for normal til tørr hud.

Exuviance day fluid: En perfekt dagkrem for deg som sliter med fet og uren hud. Exuviance inneholder fruktsyre som trekker ned og jobber på dypet. Det kan derfor oppstå en negativ effekt i løpet av de første ukene. Akne du skulle fått i løpet av de kommende ukene, bryter ut allerede den første uken. Etter dette vil huden din bare bli bedre og bedre. Den vil stråle.

Øyekrem

Tenker du på rynker bør du absolutt ha en egen krem for øynene. Huden er mye tynnere enn i resten av ansiktet, og er derfor utsatt for rynkedannelse og poser. Vanlige ansiktskremer blir for aktive, og man kan reagere med irritasjon. Invester derfor i en egen øyekrem. Er du plaget med mørke ringer og poser under øynene, finnes det øyekremer beregnet på dette.

Forslag på en god øyekrem til herrer er:

Decleors Eye contour energiser gel: Eye Contour Energiser Gel er en aktiv øyegel som motvirker rynker, irritasjoner i huden og tørr hud. Gelen virker også kjølende

Peeling

En peeling til huden er ikke det viktigste produktet du kjøper. Jeg ville først og fremst investert i rens og dagkrem om du skal velge ut noen produkter. Men er du flink til å bruke peeling i tillegg ca 1-2 ganger i uken vil du kunne se stor forskjell på huden din. En peeling er en skrubbekrem som inneholder små korn, som du masserer i ansiktet etter at du har renset huden. Dette vil løse opp døde hudceller som samler seg opp i huden, og som gjør at huden ser matt og gusten ut. Dermed vil huden se friskere ut og gløde mer. I tillegg vil fuktighetskremen du bruker trekke bedre inn i huden. Peeling er også optimalt å bruke før barbering, siden kornene løfter hårene og gjør barberingen tettere. Har du fet anbefaler jeg å peele huden 2-3 ganger i uken da man har et tykkere lag med døde hudceller. Ellers holder det med 1 gang i uken.

Den beste peelingen jeg kan anbefale til hjemmebruk:

MD formulation Face and bodyscrub: En mild peeling som rengjør, tilfører fuktighet, mykgjør og effektivt  fjerner døde hudceller.Den innholder plastkuler og glykolsyre som gir en dobbel peeling-effekt. Huden blir myk med frisk glød. Passer på alle hudtyper.

Bruk:

– Masser inn denne skrubben på tørr eller fuktig hud.
– La den virke noen minutter og skyll med vann.
– Brukes i ansiktet 1 gang i uken eller på kroppen 1-3 ganger i uken.
– Unngå øyepartiet.

Hva du må gjennom for å bli mest mulig deilig for kvinnen. Ingen ting er mer attraktivt enn et mannfolk som vet å ta vare på seg selv.

☆ Anne