Her om dagen la jeg fransk manikyr med shellac. Denne nye lakken som kom på markedet i fjor er bare heelt genial. Ikke bare ser den naturlig ut, den har ingen tørketid og holder mye lengre enn vanlig neglelakk.

FØR: Bruker hendene mye i arbeidet og det får neglene lide under.

ETTER: Lekre negler som gir et velpleid inntrykk.

Kjappe fakta:

– Verdens første hybride neglelakk

– 0 tørketid

– 14 dager holdbarhet

– Ingen riper

– Ingen avskalling

– Ingen matte flater

Shellac er den første hybride lakken med UV teknologi som noen gang har blitt produsert. Shellac legges som en vanlig neglelakk, men er spesiell ved at den har utseendet og konsistensen til gelé.

Shellac påføres som en neglelakk. En starter med underlakk, farge og overlakk hvor den herdes i UV lampe mellom hvert strøk. Derfor er det ingen tørketid.

Prosessen...

Den finnes i 12 ulike farger med nyanser fra vakker fransk til svale røde og dype mørke toner.

Freshe farger.

Jeg har selv prøvd det meste på markedet når det kommer til negler. Har prøvd både kunstnegler, gele og acryl samt prøvd ut neglelakker fra diverse leverandører. Men på meg sitter INGENTING av det,  kunstneglene løsner fort, og etter en uke eller to er alle borte. Det har mer vært et irritasjonsmoment når neglene detter av, én etter én innen kort tid.  Derfor har jeg unngått å legge den slags negler i mange år. Og vanlig lakk tørker ALDRI, den er stort sett ødelagt før man i det hele tatt har fått den på. Skulle jeg ved formodning være så heldig at jeg har holdt ut tørketiden og lakken først er fin, holder den maks én dag eller to på meg.

Derfor er jeg superfornøyd med det nye systemet shellac som holder langt bedre enn både vanlig neglelakk og kunstnegler. Det jeg liker aller best ved det er at resultatet ser naturlig ut. Kunstnegler kan være pent det også, men da må det investeres tid og penger i hyppig vedlikehold og stell. Dessverre så er det også endel uprofesjonelle aktører på markedet, som kanskje bare kan skilte med et helgekurs i neglepåsetting i kompetansebagasjen. Dermed går altfor mange rundt med for tykke, klumpete negler som er langt større enn den naturlige neglen. Dette kan lett føre til den heller uattraktive hekse-looken. Da er shellac et mye lekrere alternativ.

Naturlig resultat.

Jeg kan nok dessverre ikke si at shellacen holdt så lenge som 2 uker på meg, da ville jeg blitt svært overrasket. Men den holdt veldig fint 1 uke om ikke mere, og det er ikke verst til å være meg. Har også lagt den på kunder, noen har lik erfaring som meg, mens det på andre har holdt seg pent i opptil 3 uker. Her har det nok mye med hva en bruker hendene sine til, samtidig som det har en sammenheng med fettproduksjonen man har i neglen. Jo tørrere neglen er, jo bedre sitter lakken.

Den kan uansett anbefales, og du vil få en langt finere glans enn ved vanlig lakk! Shellac er imidlertid en behandling du må få utført i salong på grunn av UV-lampen. Prisen på en behandling varierer fra salong til salong men ligger stort sett fra 350-500 kr.

Nydelig farge til brune sommerhender.

Fjerning av shellac                                                                                                                            

Lakken fjernes på ca 10 minutter. Dette gjøres ved å pakke inn neglen i en medfølgende shellac remover wrap. Disse inneholder aceton som løser opp lakken. Bruk en trespatel/glassfil og skrap lakken forsiktig bort fra neglen etter 10 minutter.        

☆ Anne