En undersøkelse utført av hårfirmaet Goody peker på hvilke kjendisfrisyrer som har fått flest kvinner til å valfarte frisørsalongene for å kopiere stjernelooken.
Jeg har flere ganger selv også latt meg inspirere av stjernesveiser, med varierende resultat.
Her er det Ashley Olsen som har vært inspirasjonskilden til luggstussen:

Den tidligere barnestjernen, Ashley Olsen, har sammen med tvillingsøsteren, skapt et imperium basert på sin stil- og forretningssans.

Jennifer Anistons «Rachel-frisyre»:
Siden Aniston franset rundt med denne sveisen på skjermen på 90-tallet har mer enn 11 millioner kvinner kopiert denne frisyren. 15 år senere er «The Rachel» fortsatt etterspurt.
Meg Ryans girly/quirky sveis:
Ryan har gjort karriere av å portrettere den quirky og sexy jenta, og sveisen hennes har understreket dette.

Prinsesse Dianas rojale frisyre:
Diana var selve symbolet på eleganse og hadde en gjenkjennbar og kjærlig kopiert frisyre. I følge undersøkelsen er frisyren fortsatt populær blant kvinner i ulike aldersgrupper.
Victoria Beckhams Posh Bob:
Etter at Victoria byttet ut extensions med denne strukturelle sveisen, fikk hun kjapt en slags ikonisk stil-status, og kvinner klippet villig vekk lokker eller rev ut løshåret for å få et drag av Mrs Beckhams sleeke eleganse.
Marilyn Monroes blonde krøller:
Det ultimate sexsymbolest utseende og sveis er udødeliggjort blant et utall kvinner som streber etter å kopiere den berømte looken. Monroes frisyre fikk på lik linje med henne, ikonstatus.
Mia Farrows Pixie sveis:
Vidal Sasson klippet Mia Farrow i anledning rollen hennes i filmen Rosemary’s Baby (1968). Sveisen ble en slags motpol til det etablerte skjønnhetsidealet på den tiden, og den har inspirert kvinner siden 60-tallet.
Blake Livelys Goldielocks:
Gossip Girl-stjernens gyldne hårmanke har blitt en av de mest forespurte hårsveisene ved amerikanske frisørsalonger.

 

☆ Annikke