Alle kan fikse på fasaden. Det eneste som kreves er litt tid på baderommet. Her er min lille partyoppskrift for hud som gløder til kveldens festivitas.

1. Farge vipper og bryn med frisering av brynene:
 
Dette vil jeg anbefale deg å gjøre hos din hudpleier 1-2 dager før den store festen. Brynene er tross alt midt i ansiktet, og har stor betydning for et perfekt resultat av utseende og makeup. Mange er skeptiske til å farge brynene, da de er redd det skal bli for mørkt.
 
Det finnes imidlertid et hav av farger å velge mellom, og det blir IKKE for mørkt dersom man ikke lar fargen ligge på for lenge. Brynene vil både se jevnere ut, og det er lettere å få laget en fin fasong på dem. Det kan ofte sette seg litt farge på huden under brynene, men dette går av 1-2 dager etter at du har farget dem. Anbefaler også å vokse brynene for å få vekk alle de hvite dunhårene. Dette vil gi et flottere resultat når en skal legge øyemakeup.

-Velfriserte øyenbryn med litt tykkelse skaper nydelig ramme til øynene.

2. Er huden vinterblek og gusten: 

Start gjerne en dag i forveien. Finn en god peeling for kropp og ansikt og skrubb kroppen fra topp til tå i dusjen. Bruk gjerne en god hampvott for å få best effekt. Dette vil fjerne døde hudceller og gi huden en fin glød. Vil du i tillegg friske opp en vinterblek hud er det perfekt å bruke en god selvbruningskrem etter du har peelet huden.

Men pass på at huden er tørr før du påfører selvbruningskremen. Husk også alltid å påføre selvbruningskremen en dag i forveien da alle selvbruningskremer trenger 6-12 timer å sette seg. Her finnes det mange selvbruningskremer eller sprayer å velge mellom.


 
Har selv testet ut flere selvbruninger, og har til nå vært mest fornøyd med Bare Mineral sin Faux tan og en spray som heter Turbo tan. Faux tan er en selvbruningskrem som er helt mørk brun ved påføring. Denne gir en fin solglød uten å bli noe som helst gul. Jeg bruker alltid engangshansker når jeg påfører denne for å unngå å bli brun i håndflatene. For å unngå at det blir skjoldete går jeg ofte over med et håndkle til slutt så det blir helt jevnt. Om du bare vil ha litt farge, kan den også blandes ut i bodylotion.

Turbotan er en sprayflaske: Denne er svært enkel i bruk. Stå bare i badekaret eller i dusjen, hold sprayflasken ca 40 cm unna deg og spray over de områdene du vill spraye. Om du ikke synes det har blitt nok farge etter et par timer er det bare å gå over en gang til. Gjerne få hjelp av noen til rygg og bakpart av kroppen. Denne er svært enkel i bruk og gir en kjempefin og naturlig brunfarge.

3. Grunnleggende hudpleierutiner:

Vær nøye med dine grunnleggende hudpleierutiner, også før festen. Rens godt med tilpasset renseprodukt som fjerner overflødig talg, smuss og forurensing som legger seg i huden. Har du ikke peelet huden dagen i forveien anbefaler jeg der å bruke en exfoliant som fjerner gustne hudceller. 


4. Maske:

Sett av et kvarter ekstra og legg en maske som gir huden ekstra glød etter du har renset og peelet huden. Her er det også mange gode masker nettopp for å gi huden liv og glød. Har selvfølgelig noen favoritter jeg kan anbefale til dette formålet. Kan absolutt anbefale MD sin Moisture Antioxidant Treatment Masque som er en kremmaske som må vaskes av igjen etter ca 15 min, eller Exuviance Rejuvenating Masque og Radiance Revealing Peel Off Masque som begge er masker som stivner på huden og som fjernes ved å løfte/peele fra kantene.
 
Samtidig er det veldig fint å legge en maske tilpasset øyepartiet. Har du tendens til hovenhet rundt øynene vil jeg anbefale deg å legge en kald øyeinnpakning eller teposer fra kjøleskapet. Dette vil ha en vanndrivende effekt, og er fantastisk for hovne øyne. Exuviance sine eye pad som kommer i engangspakker er også fantastiske til dette formålet. Legg deg ned og slapp av med masken i minst 10 minutter.


 

5. Tonic, serum og dagkrem:

Etter masken påfører du huden tonic for å opprettholde fuktighet samt fjerne rester etter ansiktsmasken. Her har også Exuviance noen supre engangspads som kan brukes istedenfor; Skinrise Bionic Tonic, nettopp for å gi huden en skikkelig lekker glød. Deretter påfører du din daglige serum og dagkrem , og huden har et godt grunnlag for å legge en fin festmakeup. 

6. Ikke legg for mye makeup:
 
Den beste makeupen legges på sunn og frisk hud, der makeuen kan understøtte dette. Hold fokuset på øyne, lepper og kinnbein. Husk at når du sminker øynene, vil bruk av lyse farger virke forstørrende på øynene, mens mørke farger fremhever.
 
Husk, aldri mørk øyne og kinn eller lepper samtidig. Om ikke kan det fort bli altfor mye av det gode og man ser lett 10 år eldre ut. Merk også at shimmerfarge på øyenskygger vil fremheve rynkene, og derfor passer best på unge jenter.

-30 år gamle Christina Aguilera ser her mer ut som den langt eldre kattekvinnen enn en sexy sangfugl.

 7. Hender:

Tørre, sprukne vinterhender er ikke det fineste tilbehøret til et flott festantrekk. Om ikke du har vært til manikyr hos din hudpleier i forkant anbefaler jeg deg å peele hendene med en god kroppsskrubb før du smører de inn med en god og fet håndkrem. Så filer du neglene i ønsket fasong før du påfører passende lakk til antrekket. Vær nøyaktig med påføringen her, og pass på at lakken tørker lenge nok slik at den ikke blir ødelagt. 

 8. Energiboost:
 
For energiboost og vekke kroppen til liv anbefaler jeg å dusje de siste 5 minuttene i kaldt vann med en oppkvikkende dusjgele. Drikk i tillegg en energigivende smoothie eller juiceblanding mens du gjør deg klar. Skal du virkelig boble, setter selvfølgelig et glass champange en spiss på forberedelsene.
 

God fest 🙂

☆ Anne