Pamela har vært ute en solskinnsdag før, og hennes tørre hudtype kombinert med x antall soltimer har resultert i linjedannelse og rynker.

1. Øke talgproduksjonen.

Når en har en tørr hudtype er det mangel på talg i huden. Det er defor veldig viktig at en får opp talgproduksjonen. Dette gjøres ved at huden tilføres lipider (fettstoffer). Den tørre hudtypen er i tillegg alltid fuktighetsfattig. En må derfor bruke produkter som er tilpasset den tørre hudtypen som tilfører huden både lipider og fuktighet.

2. Forebygge aldring.

Når en har tørr hud får man raskere rynker. Det er derfor viktig å forebygge aldringsprosessen i huden. Dette gjøres først og fremst ved å begrense soling. Soling står nemlig for nærmere 90 % av aldringsprosessen i huden. Et annet godt råd er er å starte med antiageprodukter fra man er ca 25 år. Du trenger ikke nødvendigvis starte på hele linjen med antiageprodukter, men start litt etter litt med f.eks et anti age maske til å begynne med, så kjøper du flere produkter etter hvert. Det er også viktig å tenke på at en må ha solkrem på seg for å forebygge aldring. UVA strålene er nemlig like sterke hele året, og det er de som går på aldring i huden. Jeg anbefaler å bruke  SPF30 og oppover for best mulig beskyttelse mot strålingen. Røykestump er avgjørende om du vil bremse aldringsprosessen i huden. Røyking ødelegger mikrosirkulasjonen i huden, noe som gjør at huden ikke får like bra tilgang på oksygen og næringsstoffer. Resultatet vil bli en grå og gusten hud, i tillegg til tidligere rynkedannelse.

3. Beskyttelse.

Når huden er tørr, er huden tynnere og den tåler derfor mindre. Huden vil derfor være mer tilbøyelig for å utvikle kuldeskader som couperose (utvidede kapillærer). Det er da spesielt viktig at man beskytter huden på vinteren med en god kuldekrem. I motsetning til vanlige dagkremer inneholder ikke kuldekremer vann. Den legger seg derfor som en beskyttende hinne på huden og hindrer fordamping av fuktighet fra huden.

4. Berolige.

Ved tørr hud er det lettere for at huden også blir sensitiv og irritert. Dette har sammenheng med at huden er tynnere og tåler mindre. Dette gjelder ikke ALLE som har en tørr hudtype, men mange. Merker du at du blir fort rød, eller lett reagerer i huden er det viktig å ta hensyn til dette ved pleie. Det finnes blant annet serum, masker, dagkrem og nattkrem som virker beroligende på den sensitive huden.

☆ Anne