Natalie Portman har misunnelsesverdig plettfri hud.

1.Vedlikeholde med fuktighet.

Jeg ser ofte at de som har en normal og plettfri hud er de som er dårligst til å ta vare på huden. Ofte kjøper de billige produkter, og føler selv at disse fungerer veldig greit på huden siden huden deres er like fin uansett hva de putter på den. Det de aller fleste ikke tenker på er at huden endrer seg med årene, og at man med riktig hudpleie vil kunne forebygge mot en for tidlig aldringsprosess av huden, i tillegg til at huden vill gløde mer ved riktig produktbruk. Det er derfor viktig å behandle huden daglig for å opprettholde den pene huden man i utgangspunktet har. Rens av huden morgen og kveld, samt bruk av dag/nattkrem og øyekrem er da er viktig del av den daglige pleien  (følg plan under) . Produktene for den normale hudtypen vil tillføre huden mye fuktighet, som er første bud for å forebygge aldringstegn og opprettholde en frisk og sunn hud.

2. Beskyttelse.

Den normale huden trenger også beskyttelse. Jeg tenker da spesielt på kuldebeskyttelse på vinteren, og solkrem på sommeren. Kuldekrem er en feit krem som ikke inneholder vann. Den vil derfor legge seg som et beskyttende lag og redusere fordamping av fuktighet fra huden. Bruk av kuldekrem vil redusere faren for å utvikle couperose (utvidede kapillærer), samtidig som den er med på å bevare fuktigheten i huden.

Solkfaktor er også viktig. Da spesielt på sommeren når solen er sterk, men jeg anbefaler deg å bruke solfaktor hele året. UVA-strålene som går på aldring i huden er nemlig like sterke hele året. Veldig mange dagkremer som selges i hudpleiesalong inneholder nå solfaktor. Om ikke er det veldig mange som bruker fondation med faktor over dagkremen. Det er selvfølgelig tilstrekkelig for beskyttelse mot solskadene dette også. For best mulig beskyttelse i forhold til pigmentforandringer som kan oppstå etter hvert som en blir eldre anbefaler jeg minst SPF 30 på sommerstid. På vinteren holder det med SPF 15.

☆ Anne