Megan Fox har kombinert hud med sin blankhet i t-sonen og sporadiske utbrudd.

1. Behandle huden korrekt utifra de ulike behovene.

Når en har kombinert hud varierer huden ofte fra sommer til vinter. Huden er veldig ofte fuktighetsfattig på vinteren og noe fetere på sommeren. En bør derfor gjerne ha 2 sett med produkter. Ett sett om vinteren som tar hensyn til at huden er tørr og fuktighetsfattig, og et annet på sommeren når huden er fetere.

Du bør også vurdere om huden heller mest mot en fet eller tørr hudtype når du skal velge produkter til den kombinerte hudtypen. Om huden heller mest mot en tørr hud er det veldig viktig at man velger produkter som gir huden nok fuktighet. Om ikke kan huden begynne å produsere mere talg for å prøve & smøre seg selv, og man kommer inn i en ond sirkel.

Heller huden mest mot en fet hud velger du derimot produkter for kombinert til fet hud for å få regulert talgproduksjonen. Er huden fuktighetsfattig i tillegg, anbefaler jeg at du bruker et godt fuktighetsserum under dagkremen i tillegg til å bruke en fuktighetsmaske 1-2 ganger i uka.

Du kan også behandle de ulike behovene med ulike produkter på hvert enkelt område. Du kan f.eks legge en utrensende maske i t-sonen hvor man ofte er fet i huden, og en fukt eller næringsmaske i kinnene hvor man ofte er normal til tørr. Et annet råd er å legge et antibakterielt produkt lokalt på fete partier i ansiktet.

☆ Anne