Renee Zellweger har typisk fet hud med sin skinnende overflate.

1. Redusere talgproduksjon.

Når man har en fet hud produserer talgkjertlene i huden for mye talg. Det er derfor viktig å få redusert talgproduksjonen i huden. Dette gjør du ved å bruke gode hudpleieprodukter tilpasset den fete hudtypen. Produktene inneholder da talgregulerende og antibakterielle ingredienser.

2. Motvirke tilstopping av talgkanalene i huden.

Når man har en fet hud er det veldig viktig å ikke bruke produkter på huden som kan tette igjen talgkanalen. Når man har en fet hudtype har man nemlig en opphoping av en bakterie som heter propionebakterien. Denne bakterien dør når den får tilgang på oksygen. Det er derfor viktig at huden får puste. De aller fleste billigprodukter som du blant annet får kjøpt på matbutikker inneholder som regel mineraloljer. Dette er såkalte fyllstoffer som legger seg som en hinne på overflaten av huden og som hindrer næring og andre virksomme stoffer å trenge inn i huden. Det vil bli en tilstopping av talg i talgkanalene.  Det er derfor viktig å unngå denne type produkter, i tillegg til billige foundationer.  Du bør derfor skaffe deg riktige hjemmeprodukter tilpasset den fete hudtypen. Fruktsyreprodukter er da et godt alternativ, og det jeg som hudterapeut har hatt best erfaring med hos kunder.
I tillegg må du velge en foundation som gjør at huden får puste (vil komme med anbefalinger om produkter her senere).

3. Unngå hyperkeratinisering (fortykket hud).

Ved en fet hudtype vil talget i huden gjøre at man holder bedre på de døde hudcellene. Dette gjør at huden får et tykkere lag av de døde hudcellene, og den kan lettere se grå og gusten ut. Man kan forhindre denne opphopingen av døde hudceller ved å peele huden regelmessig. Ved fet hud anbefaler jeg at du peeler huden 2-3 ganger i uken.

☆ Anne