1. RENS: Det aller viktigste er at man tenker på den daglige hudpleien og legger seg opp gode rutiner hjemme. Her er det første produktet du bør prioritere en rensemelk, rensekrem eller rensegele som du renser huden med både morgen og kveld. Grunnen til at en må rense huden morgen og kveld er for å fjerne overflødig talg, døde hudceller samt forurensing som setter seg i porene. Rensen tar kun et par minutter, og man vil få mye bedre utbytte av kremen man legger på etterpå.

2. DAGKREM: Etter rensen legger man på en dagkrem på morgenen. Her anbefaler jeg at du kjøper produkter i en hudpleiesalong slik at du får gode produkter som er tilpasset hudtypen din.

3. NATTKREM: Etter rens på kvelden legger man en egen nattkrem. Her kan du gjerne benytte nattkrem i samme serie som du har dagkrem for aller best effekt. Grunnen til at en bør ha en egen nattkrem er at nattkremen er rikere.

4. SERUM: Fra man er ca 25 år anbefaler jeg også ALLE å bruke et serum under dag/nattkrem. Et serum er bare aktive ingredienser, det har lav molekylvekt og har derfor evne til å trekke ned i huden under og jobbe på dypet. Aldringsprosessen i huden begynner når man er 25 år, og huden trenger da ekstra pleie. Det er derfor viktig å få noe som kan trekke ned og jobbe på dypet i tillegg. Det finnes flere ulike serum på markedet. En kan få serum som jobber på fuktighet, mot tørr hud, uren/fet hud, sensitiv hud, pigmentert hud og aldrende hud. Serumet man velger avhenger derfor av hudtype/hudtilstand.

Bruk av serum vil hjelpe langt fortere enn ved kun bruk av dag/nattkrem. Et serum er som regel i oljeform, men kan også komme i tynnere kremkonsistens. Et serum er svært konsentrert og noen få dråper under kremen vil være nok.

5. ØYEKREM:I tillegg anbefaler jeg alle å starte med en øyekrem så fort du begynner med øyemakeup. Det er meget lav talgproduksjon rundt øyepartiet og det er som regel her de første tegn til aldring i huden viser seg. Her kan du få forskjellige øyekremer, noen går mest på ren fuktighet og er fine å begynne med når man er ung. Er man litt eldre kan man gjerne kjøpe en anti-age øyekrem som vil virke bedre forebyggende på linjer og rynker.

Dette er de viktigste produktene som du trenger i din daglige ansiktspleie. Klarer du å opprettholde den gode hjemmerutinen vil de aller fleste oppnå veldig gode resultater på sikt. Dette krever selvfølgelig at du har fått de riktige produktene til nettopp din hudtype. Vet du ikke din hudtype og/eller hudtilstand vil jeg derfor anbefale deg å ta en hudanalyse før du handler inn produkter. Dette er noe de aller fleste hudpleiesalonger tilbyr gratis. Jeg vil senere i bloggen komme med anbefalinger om produkter, det vil da stort sett være produkter jeg har meget god erfaring med selv, både etter bruk i egen hudpleiebehandling, samt bruk på kunder i salong.

I tillegg anbefaler jeg at du bruker:

1. EN GOD PEELINGKREM:
 Vi har flere forskjellige peelingkremer, vi har både peelinger uten korn og med korn. De med korn i er grovere peelinger enn de uten korn i. Peelinger med korn skal masseres inn med hendene i noen minutter før den vaskes av igjen. Denne kan du gjerne bruke 1-2 ganger pr uke ca.

En peeling til huden er viktig for å fjerne de døde hudcellene som hoper seg opp i overflaten av huden. Dette gjør at huden vill gløde mer, samtidig som hudpleieprodukter vil trekke bedre ned i huden. Har du en fet hudtype bør du peele 2-3 ganger pr uke. Dette fordi en fet hud har flere lag med døde hudceller.

Peelinger som ikke inneholder korn inneholder enzymer. Her trenger du ikke massere opp peelingen, her er det nemlig enzymene som jobber og løser opp de døde hudcellene. Dette er en mer skånsom måte å fjerne døde hudceller, og er et veldig fint alternativ for dem som har en sensitiv hud eller peeler huden ofte.

2. EN GOD MASKE:
Masker finnes til forskjellige hudtyper og hudtilstander. Finn en maske etter ditt behov. Kanskje trenger du både utrensende maske i T-sone og fuktighetsmaske til kinnene. Da kan du gjerne bruke forskjellig maske på forskjellige deler av ansiktet. Legg den utrensende masken i T-sonen og fuktighetsmasken på kinn/hals. Det finnes også andre masker: Det finnes blant annet masker for å roe ned sensitiv hud, masker for å gi glød og antirynke masker.

Masker inneholder mange aktive ingredienser og gir derfor det lille ekstra til huden. Bruk maske 1-2 ganger pr uke. Dekk hele ansiktet inkludert hals, la det virke i minst 15-20 min før det vaskes av. På vinteren når hud ofte kan være ekstra fuktighetsfattig er et godt tips å sove med en god fuktighetsmaske. Gjør det gjerne hver natt i  4-7 netter. Dette pleier å hjelpe godt.

Gode peelinger og masker finner du i alle hudpleiesalonger, men vil også her komme med gode anbefalinger senere.

☆ Anne